“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

BBCC Brexit Task Force definirao prilike budućih bilateralnih pregovora Hrvatska – Velika Britanija

BBCC Brexit Task Force, osnovan pri Britanskoj poslovnoj komori (BBCC – British Business Chamber Croatia), 13. srpnja održao je svoj prvi sastanak, s ciljem definiranja ključnih izazova i prilika za hrvatske tvrtke u kontekstu budućih bilateralnih pregovora između Hrvatske i Velike Britanije povodom izlaska Britanije iz članstva EU.

Članovi Task Forcea, među kojima je i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Davorin Štetner, složili su se da su ključni sektori u gospodarskoj bilateralnoj suradnji između dvije države turizam i investicije u nekretnine te da će najvažnija pitanja u okviru budućih razgovora biti upravo vezana uz protok ljudi i usluga.

BBCC Brexit Task Force nastao je na inicijativu članova Komore nakon održanog okruglog stola “Let’s Talk Brexit!” u lipnju u organizaciji BBCC-ja, s ciljem definiranja stajališta i davanja preporuka hrvatskih tvrtki koje posluju s Velikom Britanijom.

Nakon drugog okruglog stola koji će se održati u rujnu, BBCC dostavit će preporuke Vladi RH na koji način zagovarati interese hrvatskog gospodarstva u budućim pregovorima. Ideja je adresirati dileme i zathtjeve hrvatskih gospodarstvenika.

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Davorin Štetner ističe: „Iako nitko s ove strane nije želio Brexit, moramo prihvatiti činjenicu da se on događa. Pregovori su najvažniji dio procesa te je bitno u postojećim okolnostima napraviti maksimum za što bolju suradnju. Mislim da je upravo gospodarstvo most koji je najvažniji u cijelom procesu. “