“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Blockchain i kriptovalute zainteresirale više od 200 ljudi

U Tehnološkom parku na Zagrebačkom Velesajmu na još jednoj Startup srijedi, održanoj 20. rujna, ovoga puta u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i Ubera, okupilo se više od 200 ljudi. Tematika blockchaina i kriptovaluta sve je popularnija, a na Startup srijedi iznio ju je Mislav Javor, iOS i Solidity developer.

U predavanju smo mogli čuti nešto više o samom blockchainu, Bitcoinu (BTC) kao mogućem budućem sredstvu plaćanja te vrlo vjerojatno najvažnijem području u kojem će blockchain donijeti promjene – pametnim ugovorima (smart contracts). 

Kao što smo mogli čuti iz predavanja trenutno postoji preko 800 kriptovaluta kojima se trguje na desetcima mjenjačnica diljem svijeta. Svaka od kriptovaluta ima svoje specifičnosti, a Mislav je u predavanju želio ostati neutralan po pitanju mišljenja koje će od tih kriptovaluta nadjačati ostale.

Cijela infrastruktura blockchaina donijet će značajne uštede u novcu i vremenu u gotovo svim područjima djelovanja čovjeka, a na koji način, možete više vidjeti u priloženom videu.

Vidimo se na idućoj Startup srijedi!