“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Članovi Europske mreže poslovnih anđela Središnje i Istočne Europe (EBAN CEE) zajedno investirali preko 3 milijuna kuna u slovenski Datafy

Investitori iz šest zemalja, uključujući šest članova Mađarske mreže poslovnih anđela (HunBAN), pružili su potporu u iznosu od 3,150,000 kuna i stručni dogovor slovenskoj „dana-mining“ kompaniji Datafy.

Šest članova HunBAN-a, uvjereni u predanost i dinamičnost tima, investirali su 375 tisuća kuna u Datafy.

Ljubljanski startup specijaliziran za online marketinške podatke sada ima potporu poslovnih anđela iz Mađarske, Slovenije, Njemačke, Danske, Francuske, Švicarske i Hong Konga. Datafy je razvio jedinstveni algoritam koji pruža automatizirane podatke više od 500 svojih klijenata iz SAD-a, EU i Azije koji im mogu ciljano pristupiti kako bi se uklonili „loše ciljani“ spam e-mailovi.

Igor Panjan, izvršni direktor Datafyja, istaknuo je: „Od početka smo tražili ljude sa širokom poslovnom mrežom i bogatim iskustvom, a to je važnije od novca.“ Niko Slavnić, glavni investitor, imao je ključnu ulogu u transakciji.

Članovi HunBAN-a navode kako je njihova vizija kreirati dobro organiziranu poslovnu mrežu koja je usmjerena na nove investicije potvrđena, naročito u zemljama regije koje se često susreću s izazovima tržišta rizičnog kapitala.

“Ova investicija je važan pokazatelj kako zajedno možemo više. U investicijskom svijetu granice odavno ne postoje. EBAN CEE zona je važan ekosustav, a jezgru čine upravo Hrvatska, Slovenija, Austrija i Mađarska. Očekujemo uskoro i još ovakvih dobrih vijesti!”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik centralno-istočne zone EBAN-a.