“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Članstvo

CRANE je udruga koja okuplja uspješne poduzetnike i lidere uspješnih poduzeća koji imaju vremena, volje i novca za investiranje. Novi poslovni anđeo mora imati neku uspješnu poslovnu priču u povijesti jer samo na taj način može pridonijeti razvitku mreže i projektu u koji će investirati jer osim novca, u projekt prenosi svoja stečena znanja, iskustvo i poslovne kontakte što je i najbitnije kod ove vrste financiranja. Od članova se očekuje da u skladu sa Statutom udruge i pravilima ponašanja aktivno sudjeluju u radu i promicanju udruge. Pod aktivnim sudjelovanjem se podrazumijeva ocjenjivanje projekata putem Angelsofta, sudjelovanje na skupštinama i okupljanjima poslovnih anđela. Otvoreni smo za prijem novih članova, a pristupnica za članstvo se nalazi ovdje.

Glavni razlozi za prijavljivanje Investitora u CRANE:

  • Pristup visokokvalitetnim investicijskim projektima prijavljenih CRANE-u
  • Upoznajte se i surađujte sa investitorima sličnog interesa i motivacije
  • Povežite se s ljudima koji također investiraju svoj kapital i znanje u inovativna poduzeća i imaju iskustvo u odabiru projekata koji rezultiraju velikim povratom na investiciju (ROI)
  • Sudjelovanje na “showcaseovima”, prezentacijama potencijalnih projekata za investiranje
  • Sudjelovanje na investicijskim konferencijama i forumima

Članarina

Na skupštini članova Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) koja je održana 12. svibnja 2010. godine odlučeno je uvođenje članarina za CRANE članstvo. Članarine će se plaćati na godišnjoj osnovi, te će važiti od datuma uplate do istog datuma sljedeće kalendarske godine. Članarina iznosi 8.000,00 kn, porez na dodanu vrijednost nije obračunati jer Hrvatska mreža poslovnih anđela je neprofitna udruga i nije u sustavu PDV-a.

Članarina će služiti u svrhu podmirenja operativnih troškova CRANE-a i unaprjeđenju poslovanja.