“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Dario Marenić, osnivač Elde i član CRANE-a osvojio nagradu za najbolji proizvod u industriji

Na Vapor Fairu, jednom od najvažnijih događaja u industriji e-cigareta te tekućina za e-cigarete (poznatoj kao vapor industriji), Dariju Mareniću, članu CRANE-a i osnivaču tvrtke Elda d.o.o. dodijeljena je nagrada za najbolji proizvod i tvrtku u cijeloj industriji. Za nagradu se natjecalo preko 160 poduzeća iz cijelog svijeta koja su izlagala svoje proizvode na sajmu.

Među brojnim tvrtkama iz Amerike, Dalekog istoka, cijele Europe i Kine, Elda se svojim proizvodima istaknula po inovativnosti, vrijednosti koju kupci dobiju za svoj novac, kvaliteti proizvoda te kvaliteti i bonitetu tvrtke što su ujedno bili i kriteriji za dodjelu nagrade. Dariju Mareniću ovo nije prva takva nagrada; samo neke od nagrada i priznanja Elda je dobila 2014. i 2015. godina kada je Vapor Digest, poznati magazin u SAD-u uvrstio tvrtku Elda među proizvođače e-tekućina sa zlatnim standardnom, Croma je proglasila Darija Marenića najboljim projekt menadžerom u Hrvatskoj 2015., dok je tvrtka Elda postala nositeljem AAA certifikata bonitetne izvrsnosti.

Ova priča odličan je primjer kvalitetne hrvatske gospodarske diplomacije jer upravo tvrtke koje su u stanju biti najbolje u svijetu mogu pozitivno utjecati na hrvatsko gospodarstvo i naš imidž u svijetu. Posebno mi je drago da je dodjela ove nagrade bila upravo u Frankfurtu, koji je jedan veliki centar moći, tehnologije i razvoja, a sama nagrada jako nam puno znači u promociji našeg proizvoda na zahtjevnom europskom tržištu“ – zaključio je Dario Marenić, direktor Elde i član CRANE-a.

Elda je prva registrirana kompanija u Europi koja je započela proizvodnju e-tekućina za punjenje elektronskih cigareta 2008. godine, a danas je vodeći europski proizvođač tekućina za elektronske cigarete. Važno je napomenuti kako je 99% prodaje Elde ostvareno upravo kroz izvoz, a sa svojim proizvodima, Elda je prisutna na tržištu od čak 80 zemalja svijeta.

Uz nedavni primjer velikog uspjeha Mate Rimca na na auto-showu u Genevi, Elda pruža još jedan u nizu primjera da se i u Hrvatskoj može napraviti globalni uspjeh sa sličnim receptom: fokusom na visoke tehnologije, kvalitetu i dodanu vrijednost.