“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Davorin Štetner još jedan mandat u Upravnom odboru najjače svjetske organizacije poslovnih anđela EBAN!

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE na prošlotjednoj generalnoj skupštini Europske mreže poslovnih anđela – EBAN ponovno je izabran je za člana Upravnog odbora ove organizacije. EBAN (European Business Angels Network) predstavlja najveću svjetsku zajednicu poslovnih anđela, investitora, akceleratora, inkubatora i ostalih dionika start-up ekosistema. Novi predsjednik EBAN-a finski je serijski ulagač Janne JORMALAINEN.

EBAN je osnovan 1999. godine, a sjedište je u Briselu. Čini ga preko 293 članice iz preko 60 zemalja koji predstavljaju sektor koji po procjenama godišnje investira preko 7,5 miijardi Eur. Udruženja poslovnih anđela, VC fondova, akceleratora i ostali ulagači u start-up zajednicu čine EBAN. Štetner je u Board EBAN-a prvi puta izabran 2018. EBAN između ostalog savjetuje Europsku komisiju, parteri su gigantima poput Europske svemirske agenicije ESA-e, Amazona, Elite London Stock Exchangea i mnogih drugih. Predsjednici EBAN-a dosad su bili neki od najvećih svjetskih managera poput Petera Jungena – bivšeg šefa Njemačkog STRABAG-a, Candace Johnson – osnivačice ASTRA satelitske kompanije, a članovi Upravnog odbora redom vrhunski stručnjaci, poduzetnici i investitori.

Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela Europe. Broji tridesetak članova – redom vrhunskih i uspješnih poduzetnika, managera i investitora. Članovi CRANE-a dosad su u hrvatske startupe u 12 godina investirali preko 40 milijuna kuna.

“Veliko priznanje za Hrvatsku, CRANE i mene osobno. Prvi mandati uvijek su svojevrsni test, a drugi su potvrda kvalitetnog rada. Veseli me nastavak suradnje i kreiranja europskih i svjetskih investicijskih politika, a već se okrećemo organizaciji Gospodarsko-investicijskog foruma u suradnji s EBAN-om tijekom utrke Svjetskog prvenstva u reliju sljedeće godine u Zagrebu. ” izjavio je ​Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i član upravnog odbora EBAN-a. Odgovori