“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

EBAN održao EurInvest – Nation of Investors Road Show povodom obilježavanja 20. godišnjice

Europska mreža poslovnih anđela – EBAN održala je EurInvest – Nation of Investors Road Show kako bi potaknula europske korporacije i građane da investiraju u europske startupove i scaleupove te time stvore europsku “Zemlju investitora”. Road show je održan u Europskom parlamentu pod pokroviteljstvom zastupnice Viviane Reding, bivše potpredsjednice Europske komisije.

Poslovnim anđelima na road showu, povodom obilježavanja 20. godišnjice EBAN-a, pridružili su se Amazon Web Services, Europska komisija, Startup Europe, EUREKA, ELITE London Stock Exchange, AFME, ABAN, MBAN, LatAM BAN, InnoEnergy, ESA, SpaceTec Partners, parlamentarci EU-a, Rising Tide Europe te Lean In EU Women Business Angels.

Otvaranjem EBAN-ovog EurInvest – Nation of Investors road showa započinje i niz aktivnosti, programa i konferencija poslovnih anđela prožetih kroz cijelu 2018. godinu u svakoj od 28 zemalja EU. Na samom kraju, u siječnju 2019. EBAN će proslaviti svoju 20. godišnjicu čiji će vrhunac biti u lipnju 2018. na EBAN-ovom godišnjem kongresu u Sofiji kada će Bugarska predsjedati Vijećem Europske unije.

Buduće partnerstvo najavili su i Catalin Ticheru iz Startup Europe i predsjednica EBAN-a Candace Johnson. Svi Startup Europe događaji koji će se održati u  2018. i 2019. godini postat će dio EBAN-ovog EurInvest road showa.

EBAN i Cornerstone Communications također su objavili prvo izdanje “CEE Released” – jedinstvenog programa s nacionalnim burzama i mrežama poslovnih anđela za uspostavljanje standarda kvalitete u odnosima ulagača i pristupima kapitalu usmjerenih prema novim i rastućim poduzećima koji dolaze iz Srednje i Istočne Europe. Cilj godišnje organizacije CEE-Released projekta je pretraživanje, izlaganje te treniranje najboljih CEE tvrtki u ranim fazama poslovanja i rasta, koje predstavljaju različite sektore gospodarstva i djeluju na domaćem ili međunarodnom tržištu.

Davorin Štetner, predsjednik EBAN CEE zone i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE održao je govor na EurInvestu u Europskom parlamentu pred europskim zastupnicima i investitorima te je iznio: “Izrazito je bitno omogućiti lakši pristup kapitalu startup tvrtkama. Bez obzira sto novca ima puno – pristup njemu je još uvijek teško pristupačan i to treba mijenjati. Ovaj program trebao bi to promijeniti”.Odgovori