“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Gala večerom CRANE slavi 11 godina investiranja u startupe

ZAGREB, 25.9.2019. Svečanom večerom u Westinu ovog petka Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE proslavit će 11 godina rada i investiranja u startupe. Večera se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, a prisustvovati će joj brojni uglednici iz poslovnog, političkog i društvenog života Hrvatske i Europe. Tijekom večere posebna priznanja za promociju poduzetništva i startup ekosistema primit će nekoliko pojedinaca, država i institucija. 

Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela Europe. Broji tridesetak članova – redom vrhunskih i uspješnih poduzetnika, managera i investitora. Članovi CRANE-a dosad su u hrvatske startupe u 11 godina investirali preko 40 milijuna kuna

Na svečanost je potvrđen dolazak predsjednika Europske mreže poslovnih anđela – EBAN, Britanca Petera Cowleya – ujedno i jednog od najaktivnijih poslovnih anđela svijeta s preko 70 investicija. Na večeri će biti i veleposlanici SAD-a, Izraela, Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske koji će primiti posebna priznanja za doprinos startup ekosistemu Hrvatske. CRANE će dodijeliti priznanja i nekima od domaćih novinara koji su zaslužni za promicanje startup i investicijske kulture u hrvatskim medijima. Uz posebne goste poput inspirativne Amerikanke Allyson Reneau koja je uz 11-tero djece stigla završiti Harvard te raditi u NASA-i, a koji će se pridružiti proslavi biti će ovo večer investitora, poduzetničkog mentaliteta te upornosti! 

Svečanosti će između ostalih prisustvovati predsjednik EBAN-a Peter Cowley, ministri Darko Horvat i Marko Pavić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, veleposlanici SAD-a Robert Kohorst, Izraela Ilan Mor, Velike Britanije Andrew Dalgleish, Švedske Diana Helen Madunic te brojni investitori i predstavnici institucija. Večera će se održati u dvorani Opera na 17. katu hotela Westin s početkom u 19 sati. 

Za više informacija i zahtjev za prisustvom medija večeri molimo kontaktirajte info@crane.hrOdgovori