“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) kao dio komisije u Bjelovar startup 2019.!

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner i članovi Upravnog odbora Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević sudjelovali su na konferenciji za novinare u Bjelovaru, u tvrtki prošlogodišnjeg pobjednika natječaja „Bjelovar startup“ Vedrana Presečkog. Zajedno sa gradonačelnikom grada Bjelovara Dariom Hrebakom i vlasnikom tvrtke Ferrodus d.o.o. Vedranom Presečkim objavili su početak natječaja za najbolju poduzetničku ideju pod nazivom „Bjelovar Startup 2019.“ čiji pobjednik dobiva nagradu u iznosu od 100.000 kuna.

 

Najbolje ideje ocjenjivati će komisija koju čine hrvatski stručnjaci u poduzetništvu: Davorin Štetner (CRANE), Saša Cvetojević (CRANE), Hrvoje Prpić (CRANE), Alen Host (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Zrinka Puharić (Veleučilište u Bjelovaru), Damir Židanić (HOK), Esad Čolaković (HUM-CROMA), Tajana Kesić Šapić (HGK), Anny Brusić (HUP-Udruga malih i srednjih poduzetnika), Vedran Vujčić (Zagrebačka banka), Igor Topljak (Erste & Steiermarkische bank). Prilikom ocjenjivanja obratiti će pozornost na marketinške aktivnosti, održivost te općenitost projekta.

 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak istaknuo je da žele „..pomagati ne samo riječima već i konkretnim stvarima“ i to je razlog zašto su krenuli sa izborom za najbolji startup. Kao jedini uvjet u slučaju dobivanja nagrade naveo je osnivanje tvrtke u Bjelovaru. Također je i pozvao sve da se prijave na natječaj jer „… je to dobra ideja kojom promoviraju ideju da je bavljenje poduzetništvom nešto što je dobro“.

Grad Bjelovar za glavnu nagradu će izdvojiti 100.000 kuna, a Hrvatsko udruženje menadžera (HUM-CROMA) osigurala je stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa, čija je vrijednost 22.500 kuna. Također, za 3 startupa koji budu finalisti Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) i HUM-CROMA osigurat će besplatno mentoriranje u prvoj godini poslovanja.

 

Davorin Štetner istaknuo je Vedrana Presečkog kao „…dobru motivaciju za sve sljedeće prijave“ te da im je cilj „..potaknuti da se gradovi međusobno krenu nadmetati“.

Prošlogodišnji pobjednik Vedran Presečki rekao je nešto više o svojim proizvodima te da mu je nagrada uvelike pomogla da završi projekt. Pohvalio se dobrim izvozom te zainteresiranošću Australije, Singapura i Hong Konga za njegove proizvode.

 

Natječaj traje od 5. ožujka do 1.svibnja 2019. godine, te se svi zainteresirani mogu prijaviti ispunjavanjem obrazaca dostupnih na internetskim stranicama Grada Bjelovara, te ih poslati direktorici Tehnološkog parka Bjelovar Ivani Jurković Piščević na email: direktor@tpbj.hr

 

 Odgovori