“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) potpisala Sporazum o suradnji s Hrvatskim udruženjem menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA)

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) i Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) dogovorili su programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa u kojima će podupirati razvoj startupova kroz zajedničke ekspertize. Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner i glavni menadžer CROMA-e Esad Čolaković jučer su potpisali Sporazum o suradnji.

Spojnica između poslovnih anđela i CROMA-e, koja okuplja profesionalne menadžere, trebala bi biti na dobrobit ukupnog gospodarstva, posebno naspram ciljane skupine mladih i inovativnih poduzeća, a danas je simbolički oplemenjujemo ovom suradnjom.

Također, želimo poduzetnicima koji pokreću startupove, kao i menadžerima, omogućiti razne oblike edukacije kojima se CROMA i inače sustavno bavi te u tome vidimo prirodnu poveznicu s CRANE-om”, istaknuo je Esad Čolaković, glavni menadžer CROMA-e.

Naše dvije udruge, koje okupljaju poduzetnike i menadžere, moraju djelovati zajedno kako bi se stvorilo poticajno okruženje za poduzetnike jer takvo će okruženje rezultirati i većim brojem startupova i investicija. Najveći benefit ove suradnje za startupove je iskustvo koje pružamo, a dobre investitore sigurno možemo naći i među članovima CROMA-e“, smatra Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Član Upravnog odbora CRANE-a Hrvoje Prpić nadovezao se: „S CROMA-om sam se prvi puta susreo 2004. g. kada sam dobio nagradu za najboljeg mladog menadžera te godine, međutim, u kontaktu smo ostali i nakon toga kada sam, prije prodaje HG Spota, doveo profesionalnog menadžera te mi je gospodin Esad u tom procesu puno pomogao.  Prema tome, imamo veliko znanje i iskustvo iz CROMA-e koje možemo ponuditi startupovima kako ne bi napravili greške koje dosta često rade u svom poslovanju“.

CRANE i CROMA na svojim će službenim internetskim stranicama i društevnim mrežama objavljivati sve vijesti o zajedničkim aktivnostima.Odgovori