“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) u odabiru najbolje poduzetničke ideje u Bjelovaru!

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner i članovi Upravnog odbora Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević u Bjelovaru su, na konferenciji za novinare, sudjelovali na predstavljanju natječaja za najbolji startup pod nazivom „Bjelovar startup 2018.“ koji za najbolju inovativnu i jedinstvenu poduzetničku ideju nudi novčanu nagradu u iznosu od čak od 100.000 kuna. Projekt su predstavili gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić. 

Za sve startupove koji se prijave važan će biti opis i vizija projekta. Ocjenjivat će se originalnost, postojanje konkurencije, brzina realizacije, kao i utjecaj na lokalno gospodarstvo. Najbolje ideje ocjenjivat će prosudbeno povjerenstvo čiji su članovi prisustvovali konferenciji za novinare, a čine ga renomirani hrvatski stručnjaci na polju poduzetništva: Vladimir Ferdelji (HUM-CROMA), Saša Cvetojević (CRANE), Hrvoje Prpić (CRANE), Davorin Štetner (CRANE), Tajana Kesić Šapić (HGK), Danijela Sokolić (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Zrinka Puharić (Veleučilište u Bjelovaru), Vedran Vujčić (Zagrebačka Banka), Igor Topljak (Erste & Steiermarkische bank), Esad Čolaković (HUM-CROMA).

Uz glavnu nagradu od 100.000 kuna Hrvatsko udruženje menadžera (HUM-CROMA), osigurat će i stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa, čija je vrijednost 22.500 kuna. Također, za tri startupa koji budu u završnici natječaja HUM-CROMA i Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) osigurat će besplatno mentoriranje u prvoj godini poslovanja.

Naime, nagrada za najbolji startup, samo je jedna od trinaest mjera za poduzetnike koje je Grad Bjelovar donio u 2018. godini, a kojoj je cilj pomoći poduzetnicima u poslovanju. Natječaj traje od 1. ožujka do 1. travnja 2018., a zainteresirani iz cijele Hrvatske mogu se prijaviti putem ispunjenih obrazaca, koje mogu pronaći na internetskim stranicama Grada Bjelovara, te ih poslati direktorici Tehnološkog parka Bjelovar Ivani Jurković Piščević na adresu: direktor@tpbj.hr

Svim startupovima želimo sreću! 🙂Odgovori