“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

HunBAN organizirao prvi Angel Investment Day

U srijedu, 9. svibnja 2018., održan je prvi Angel Investment Day u Anker Klubu u Budimpešti, koji je organizairala Mađarska mreža poslovnih anđela (HunBAN) na kojem je prisustvovalo više od 220 sudionika.

“Oduševljeni smo izuzetno pozitivnim dojmovima  o govornicima i predstavljanju startupova”, izjavio je Antal Károlyi, predsjednik HunBAN-a. “Naša je misija ojačati zajednicu poslovnih anđela  u Mađarskoj i izgraditi most između investitora i startupova. Ova uspješna večer pokazala je da je takvo što moguće, ali i nužno”, nadodao je.

Održana je impresivna panel rasprava u kojoj su sudjelovala trojica poslovnih anđela: Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE), medijski menadžer Zoltán Várdy te Niko Slavnič, član Upravnog odbora Poslovnih anđela Slovenije. Posjetitelji su imali priliku saznati koji su motivi i očekivanja poslovnih anđela prilikom ulaganja u tvrtke i startupove.

Drugu stranu prikazala su trojica osnivača i izvršnih direktora uspješnih kompanija koji su objasnili kako su im se životi promijenili nakon suradnje s poslovnim anđelima. Ernő Duda, utemeljitelj nedavno prodanog Solva, Attila Kecsmár, osnivač Antava i Jonathan Garber, osnivač Bubbles Spritzera, odgovarali su na pitanja moderatora Ivána Gyurácza i publike.

Csaba Kákosy, poslovni partner DayOne Capitala, prezentirao je AIMotive studiju slučaja te podijelio korisne lekcije proizašle iz ovog, 40 milijuna dolara vrijednog, investicijskog ciklusa. AIMotive je softverska platforma koja koristi umjetnu inteligenciju kako bi povećala učinkovitost samovozećih automobila. DayOne investirao je u AIMotive još u ranoj fazi.

JOHANN “HANSI” HANSMANN podijelio je s posjetiteljima iznenađujuća i edukativna promišljanja o tome kako odabrati prave timove i donijeti mudre odluke. Njegova uključenost u više od 40 investicija i multimilijunskih izlaza od neprocjenjive je važnosti za sljedeću generaciju poslovnih anđela.

Predstavljanje startup pitcheva otvorio je Belfry.io (HU), iza kojeg su uslijedili Modri ​​Planet (SK), Janus.cloud (AUT), CoffeeCloud (HR) i Revealu (HU). U žiriju su bili najiskusniji investitori počevši od Hansija Hansmanna i Kimmoa Irpola (Trind Ventures) do Petera Kolesara (Neulogy) i Dénesa Szluha (Hiventures).

O dodjeljivanju nagrada odlučivali su i žiri i publika. Važni partneri i tvrtke koji su podržali ovaj događaj osigurali su talentiranim tvrtkama korisne nagrade za njihov uspješan početak:

–  Radionicu brendiranja u vrijednosti od 7.000€ od Geometry Globala
–  Team building i degustaciju piva u Horizont Kraft pivovari
–  Procjenu transakcijskih dokumenata u vrijednosti od 8.000€ od odvjetničkog ureda Bird & Bird
– Bitdefender endpoint zaštitu i sigurnosno rješenje za računalni oblak u vrijednosti od 3000€ koje nudi Biztributor
– Ulaznice za premijeru filma ‘Angel Business’,  Zsuzsanne Gellér-Varge

Posebna nagrada: Microsoft Azure Cloud kredit u vrijednosti od 25 000 dolara
Konzultacije za poslovno usavršavanje po mjeri, u sklopu programa “Microsoft for Startups”.Odgovori