“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Izabrano vodstvo Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora – CRANE, Štetner predsjednik, Upravnom odboru se pridružuje Vujović

ZAGREB, 13.10.2022. Na redovitoj izbornoj skupštini jedne od najstarijih Europskih udruga poslovnih anđela i investitora izabrano je novo vodstvo za mandatni period od četiri godine. Hrvatsku mrežu poslovnih anđela i dalje će voditi dosadašnji dugogodišnji predsjednik Davorin Štetner dok se Upravnom odboru uz poznate investitore i poduzetnike Sašu Cvetojevića, Adriana Ježinu i Davora Tremca pridružio Borislav Vujović, vlasnik i direktor jedne od najvećih agencija za nekretnine – Opereta!

Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela Europe. Članstvo joj čine redom vrhunski i uspješni poduzetnici, manageri i investitori. Članovi CRANE-a dosad su u hrvatske startupe u 14 godina investirali preko 50 milijuna kuna. U posljednjih 14 godina CRANE je aktivno sudjelovao u kreiranju brojnih politika te strategija kako bi Hrvatska postala boljim mjestom za investitore i poduzetnike, a članovi CRANE-a obnašali su i obnašaju savjetničke dužnosti predsjednika država, ministara, Vlada te ostalih institucija.

“CRANE je iznimna skupina ljudi koji čine razliku i zaista je veliko zadovoljstvo dobiti povjerenje za novi mandat. Iza nas su dvije čudne, pandemijske godine u kojima smo imali prilike promisliti o daljnjim aktivnostima CRANE-a te smo odlučili u naš rad objediniti i sva područja investicija budući naši članovi upravljaju kapitalom većim od četiri milijarde kuna te investiraju u brojna područja uz startup investicije koje i dalje ostaju važan dio investicijskog portfelja.” izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE

“Iznimna je čast pridružiti se vodstvu ovako ugledne institucije te vjerujem da ćemo zajedno napraviti još više! Svijet se nalazi u izazovnom periodu, a svaka kriza investicijska je prilika. Veselim se suradnji s iskusnim kolegama, a moje će iskustvo u području investicija u nekretnine dodatno osnažiti CRANE.” izjavio je Borislav Vujović, član Upravnog odbora Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE

Uz izbor novog-starog vodstva jednoglasno su prihvaćena i sva izvješća te planovi rada, a za tajnika CRANE-a opet je izabran Vlaho Miloslavić. Skupština koja se održala u Business Clubu 5 u zagrebačkom Sky office-u je zahvalila na angažmanu i dosadašnjim članovima Upravnog odbora Hrvoju Prpiću te Zdravku Novoselu.

Za više informacija molimo kontaktirajte info@crane.hrOdgovori