“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Održan strateški sastanak EBAN-a u Cambridgeu

Europska mreža poslovnih anđela – EBAN, čiji je član i CRANE, održala je u britanskome Cambridgeu prvi strateški sastanak otkad je izabrano novo vodstvo. Dvodnevnim događanjima dominirale su teme budućnosti ulaganja te smjer razvoja EBAN-a, koji je najveća svjetska organizacija ove vrste. Predsjednik EBAN-a Peter Cowley koji je ujedno i predsjednik organizacije Cambridge Angels istaknuo je viziju fokusiranja na što više cross-border investicija i suradnje među organizacijama članica.

Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a i član Upravnog odbora EBAN-a, založio se za što bolju vidljivost uspješnih startupa iz centralno-istočne Europe koja ima problem s financiranjem u ranoj fazi razvoja. VC fondovi ne odrađuju dovoljno dobro svoju ulogu već se bave isključivom sobom i trošenjem management fee-ja te ekosistem ima velikih problema kod treće runde investiranja.Odgovori