“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Održana spektakularna Zlatna kuna: Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner uručio nagradu Axilisu

Pred više od 500 uglednika te pred kompletnim političkim i društvenim vrhom Hrvatske održan je hrvatski “gospodarski Oskar” – Zlatna kuna. Po prvi puta Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE aktivno je sudjelovala u programu i izboru nagrađenih. U žiriju za odabir nove kategorije – “Post startup” nalazili su se članovi Upravnog odbora Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević dok je predsjednik Davorin Štetner obavljao dužnost predsjednika žirija i prezentera nagrade u kategoriji “Post startup”.

Inače, Ovogodišnjom Zlatnom kunom dominirale su mlade i nekad startup tvrtke te founderi poput Mate Rimca, Luke Abrusa, Brune Kovačića, Davora Brukete i Nikole Žinića što pokazuje da je i u Hrvatskoj prisutan trend inovativnosti koja je glavni preduvjet za promjenu poslovnog mentaliteta te percepcije poduzetništva. Pohvalno je bilo vidjeti kompletan politički vrh države predvođen premijerom Plenkovićem, predsjednikom Sabora Jandrokovićem, predsjednicom RH Grabar – Kitarović te ministrima Žalac, Božinović, Ćorić uz brojne dužnosnike koji su došli odati priznanje hrvatskim gospodarstvenicima koji su i najbitniji pokretač društva!

U atraktivnom ambijentu Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu ova najprestižnija gospodarska priznanja primili su:

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić dodijelio je Zlatnu kunu u kategoriji inovacija tvrtki Altpro d.o.o iz Zagreba. Ministrica  EU fondova Gabrijela Žalac dodijelila je Zlatnu kunu u kategoriji osiguravajućih društava tvrtki Wiener osiguranje – Vienna Insurance Group d.d. iz Zagreba. Zlatnom se kunom među bankama okitila Privredna banka Zagreb d.d. iz Zagreba, a predao ju je predsjednik Eurochambersa Richard Weber.

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner u novoj kategoriji Post startup Zlatnu kunu dodijelio je tvrtki Axilis d.o.o. iz Zagreba. Ove godine je prvi put u sklopu Zlatne kune dodijeljeno i Priznanje za promicanje gospodarstva, a tvrtki Rimac Automobili d.o.o. iz Svete Nedjelje dodijelio ju je glavni urednik poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović.

Dobitnik Zlatne kune za životno djelo je ugledni poduzetnik Stjepan Šafrana nagradu mu je dodijelio predsjednik HGK Luka Burilović. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u kategoriji malih trgovačkih tvrtki Zlatnu kunu dodijelio je tvrtki Bruketa&Žinić&Grey iz Zagreba. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković Zlatnu kunu dodijelio je tvrtki Pet minuta d.o.o. iz Zagreba u kategoriji srednjih trgovačkih društava. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović dodijelila je Zlatnu kunu u kategoriji velikih trgovačkih društava Maistra d.d. iz Rovinja.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je odličan događaj, a suradnja Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE i HGK samo je nastavak službene i vrlo kvalitetne suradnje započete potpisivanjem sporazuma na Dubrovnik forumu 2016. godine.