“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Održana “crypto” Startup srijeda u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta Zagreb

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) jučer je organizirala Startup srijedu s temom crypto rudarenja. Krešimir Radoš, kripto i blockchain entuzijast, održao je predavanje “Rudarenje kao izvor zarade” u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta Zagreb pred više od 130 ljudi.

Računala diljem svijeta održavaju mrežu kriptovaluta, točnije, rudare kriptovalute. Posao rudara je potvrđivanje i zapisivanje transakcija u glavnu knjigu “ledger”, a kao nagradu rudar dobiva određenu svotu kiptovaluta. Rudarenje kriptovaluta njihovu tehnološku infrastrukturu čini decentraliziranom, transparentnom i pravednom.

Krešimir nam je detaljno objasnio što je crypto rudarenje, a jedna od definicija opisuje taj pojam kao rješavanje ozbiljnih matematičkih problema po predefiniranim uvjetima. Pojam “crypto rudarenje” alegorija je na rudarenje zlata.

Na jučerašnjoj Startup srijedi imali smo priliku čuti i zašto se rudari te kako postati crypto rudar. “Prvi koraci koje biste trebali poduzeti ako želite rudariti kriptovalute su: nabavka pripadajućeg hardvera i softvera, pronaći adekvatan prostor, imati kvalitetan ventilacijski sustav te energetski priključak visoke snage, internet konekciju i kvalitetne police za slaganje”, pojasnio je Krešimir Radoš.

Sljedeća Startup srijeda održat će se već u svibnju. Više informacija uskoro! 🙂

 Odgovori