“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Održana Zagreb Connect 2017. MeetUp radionica

U četvrtak 12. listopada 2017. održana je Zagreb Connect MeetUp radionica u Tehnološkom parku na Zagrebačkom Velesajmu gdje su sudionici mogli čuti savjete kako što bolje napisati prijavu za pitch natjecanje ovogodišnjeg Zagreb Connecta. Na radionici je bilo riječi o samom procesu prijave, o najčešćim greškama koje se rade prilikom istih, koja je razlika između dobrog i lošeg pitcha te na što je sve važno fokusirati se kako bi se napisala što kvalitetnija prijava i putem nje dobilo “mjesto na pozornici”.

Cilj MeetUpa je ostvaren. Naime, publika je interaktivno sudjelovala na radionici postavljajući pitanja nakon prezentacije o procesu prijava koju je održao Vanja Andrić, jedan od direktora Fouder Institutea. Uvodnu riječ imali su Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) koji je startupima na radionici savjetovao: “Ukoliko ne prođete u finale, ne očajavajte jer neuspjeh je sastavni dio uspjeha i iz svega najbitnije je naučiti greške i krenuti dalje”, te Nera Pavić, pomoćnica pročelnika u Poglavarstvu grada Zagreba – Gradskog ureda za poglavarstvo, rad i poduzetništvo, iznosi da je cilj Zagreb Connecta dati priliku startupima da se predstave i da dođu do investitora.

Svake godine više od 250 startupa aplicira za Zagreb Connect pitch natjecanje. Svaku prijavu pregledava nekoliko iskusnih mentora i investitora kako bi odredili tko će imati privilegiju stati na pozornicu i prezentirati svoj startup investitorima.

Zagreb Connect je startup konferencija na kojoj startupi imaju priliku prezentirati svoje ideje potencijalnim investitorima, investicijskim instituacijama i poslovnim anđelima. Na bootcampu Zagreb Connecta startupi poboljšavaju svoje prezentacijske vještine i pripremaju se za pitch kako bi predstavili svoje ideje investitorima.

Ove godine rok prijava za pitch natjecanje je 1. studeni 2017., a više o konferenciji možete saznati na www.zagrebconnect.com. Kakvi su dojmovi s MeetUp radionice možete pogledati u videu.