“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner na centralnom skupu Europske komisije SME Assembly 2018

U Grazu se održava SME Assembly 2018. – godišnji skup predstavnika poslovnih sustava Europske unije. Jedan od delegata pozvanih od Europske komisije i austrijskog predsjedništva Europske unije je i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE Davorin Štetner.

U trodnevnom događaju koji okuplja preko 600 delegata iz svih članica Europske unije raspravljat će se prvenstveno o nužnosti brzih promjena i stvaranja pozitivnijeg okruženja za male i srednje tvrtke koje čine osnovu svakog gospodarstva svijeta. Velika tema je i nedostatak kapitala za treću faze ulaganja u europske startupe.

Okupljanje je otvorila austrijska ministrica ekonomije i digitalnih poslova Margarete Schrambock uz Povjerenika Europske komisije za financije i ljudske resurse Gunthera Oettingera. Između ostalih prisustvuju joj i SME povjerenici svake članice EU među kojima je i hrvatski državni tajnik Mario Antonić.

Odgovori