“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner u žiriju projekta Poduzetnički sprint

Predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE Davorin Štetner sudjelovao je kao član žirija u završnici petog izdanja projekta Poduzetnički sprint u organizaciji Ekonomske klinike koja se 23.ožujka 2019. godine održala u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER.

 

Budući da je cilj Ekonomske klinike podizanje razine ekonomske pismenosti te poticanje poduzetničke klime i socijalnog poduzetništva, CRANE je prepoznao dodirnu točku te sponzorirao projekt.

Kroz tri subote timovi su izrađivali svoje poslovne planove te su bili spremni završno prezentirati svoje ideje stručnom žiriju kojeg su činili predsjednik CRANE-a Davorin Štetner, voditeljica Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora – mspi Maja Škoda te predsjednik Ekonomske klinike Ivan Krajinović.

 

Okupljene je pozdravila Maja Škoda istaknuvši da HAMAG-BICRO putem Mspi-a pomaže ovakvim projektima te iskazala veliku zainteresiranost za ovogodišnje ideje.

 

Davorin Štetner rekao je kako je upornost najbitnija, da se „…i iz lošeg starta može razviti nešto dobro…“ te da je vrlo važno vidjeti zajedničku ambiciju unutar tima budući da je ideja samo 1% realizacije.

Poziv svima da im se obrate ukoliko im je potrebna pomoć u razvoju svoje ideje uputio je Ivan Krajinović.

 

Također, dobrodošlicu je zaželio i voditelj projekta Kristijan Margetić koji je zahvalio svim partnerima i sudionicima te im poželio sreću u prezentiranju.

 

Prvi su se predstavili Fitted sa svojom aplikacijom koja olakšava praćenje fizičkog zdravlja te nudi neograničene mogućnosti izbora aktivnosti. Aplikacija Mirror Closet olakšava odabir odjevne kombinacije svima kojima to stvara problem te daje objektivnost izgleda.

 

Pobjednici koji su osvojili mjesec dana korištenja prostora u ZICER-u je aplikacija NEMO koja je došla na ideju onoga što je svakom studentu potrebno, a to je aplikacija na kojoj su sva događanja, edukacije, savjeti kolega… Dakle, sve na jednom mjestu!

 

 Odgovori