“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Prepuna Startup srijeda „Silicon Valley – The Next Step?“

Pred preko 170 posjetitelja u novom prostoru Tehnološkog parka Zagreb, a u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE i Razvojne agencije Zagreb, održana je još jedna u nizu zanimljivih Startup srijeda.

Član Upravnog odbora CRANE-a, Hrvoje Prpić, podijelio je svoje iskustvo boravka u Silicijskoj dolini te upoznavanjem tog startup ekosistema.  Hrvoje je nedavno proveo pet mjeseci u Silicijskoj dolini, održao nebrojeno mnogo sastanaka s različitim ljudima iz svijeta startupa, prisustvovao desecima evenata te stekao pravi dojam o investicijskoj klimi u tom dijelu svijeta. Njegov zaključak je da treba biti spreman na puno pokušaja i dati sebi i svojoj ideji vremena za uspjeh. Odlazak startupova u SAD nije nužan, sam odlazak ne znači višu razinu razvoja i ne znači da se tako osvaja svjetsko tržište. I na kraju najbitnije – u Silicijsku dolinu treba otići potpuno spreman.

I ovoga puta pozvali smo i čelne ljude izvršne vlasti u Hrvatskoj da nam predstave novosti i mogućnosti za tvrtke u području gospodarstva. Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta prezentirao je brojne novosti i mogućnosti za poduzetnike.

Direktor Razvojne agencije Zagreb, Frane Šesnić predstavio je program Tehnološkog parka Zagreb i novog investicijskog fonda. Razvojna agencija Zagreb osnovana je s ciljem poticanja poduzetništva i pružanjem savjetodavne podrške poduzetnicima grada Zagreba, kao i onima koji to žele postati, a Tehnološki park Zagreb izrasta u vodeće mjesto za startup ekosistem našeg glavnog grada.

Iznenađenje je bilo i predstavljanje startupa Baggizmo – odnosno njihovog novog proizvoda Wiseward – pametnog novčanika.

U galeriji u nastavku pogledajte djelić žive atmosfere, a CRANE kreće u pripremu novih događaja!