“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Prvi CRANEbrunch nakon dvije godine oduševio prisutne!

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije COVID-a u mjestu Tihočaj u Parku prirode Žumberak – Samoborsko Gorje održan je još jedan CRANE brunch! Partneri bruncha bili su Država Izrael te Večernji list. Pedesetak okupljenih poslovnih anđela i investitora te brojnih osoba iz društvenog, političkog i gospodarskog javnog života raspravljalo je o poduzetništvu i investicijama nakon COVID-a.

Okupljene je pozdravio Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a ujedno i domaćin događanja koje se je održalo na njegovom obiteljskom imanju i investiciji u potpuno Ekološku farmu Green Hills. U uvodnom govoru je naglasio: “Pred nama je nekoliko važnih područja – ulazak u Euro zonu, ulazak u Schengen, ulazak u bez vizni sistem te potpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s SAD-om. Ovo je velika prilika za jači rast gospodarstva, a krize poput pandemije prilika su za smjele. Iznimno mi je drago što sam čuo da su gotovo svi članovi CRANE-a iskoristili ovu nesretnu pandemiju za rast što pokazuje da se radi o inovativnim i smjelim investitorima.”
Okupljenima se obratio i Dražen Klarić – glavni urednik Večernjeg lista koji je dao snažnu podršku ovakvim okupljanjima i promišljanjima te razvoju poduzetništva u Hrvatskoj.
Veleposlanik Države Izrael Ilan Mor izrazio je oduševljenje ovakvim skupom te je ukratko predstavio izraelski poslovni razvoj te primjerima pokazao kako se Izrael u samo sedamdesetak godina razvio u jednu od najutjecajnijih ekonomija svijeta.
Na panelu “COVID razdoblje i investicijske prilike” kojeg je moderirao član UO CRANE-a Saša Cvetojević sudjelovali su Adrian Ježina, predsjednik uprave Telemach Hrvatska i Slovenija, slovenski investitor i poduzetnik Aljoša Domijan te Zoran Miliša, dosadašnji predsjednik uprave E.on-a – inače – svi dugogodišnji članovi CRANE-a.
Nakon panela prezentacije su održali Borislav Vujović na temu “Nekretnine kao jedna od vrućih investicija u COVID vremenu” i Kristijan Brkić, ravnatelj Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje koji je predstavio sve ljepote parka prirode.
Događanju su nazočila brojna poznata lica biznisa, sporta, politike i društva poput Darinka Bage, Dubravka Šimenca, Andra Krstulovića – Opare, Mislava Togonala i ostalih.

Pogledajte cijeli video snimak događanja na linku ispod:Odgovori