“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Startup srijeda

Vrijeme: 17:00 – 18:30h, 15. svibanj 2013.
Mjesto: Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP.Events), Zvonimirova 8, Zagreb

Na sljedećoj Startup srijedi, koja će se održati u prostoru ZIP.Events u Zagrebu, Zvonimirova 8, s početkom u 17:00 sati,

Berislav Lopac će održati predavanje pod naslovom “Startupi i investicije”

Kako u posljednje vrijeme raste interes za startupe, sve je više i nedoumica o ulaganjima: jesu li potrebna ili nisu, tko ulaže u startupe i zašto, kako odrediti udio startupa koji odlazi ulagačima itd. O ovoj temi se može pričati daleko više nego što stame u jedno predavanje, ali iduće srijede pokušat ćemo odgovoriti na ova i brojna druga pitanja. Ukoliko imate startup ili razmišljate o njegovom pokretanju, a niste sigurni treba li vam investicija i što ona uoće znači, ovo je predavanje za vas.

Berislav se raznim oblicima informatike i poduzetništva bavi već više od dvadeset godina. Od 2007. godine pokreće niz događanja s ciljem poticanja domaće startup scene: Web.Start, OpenCoffee Club, BarCamp, Startup srijeda itd. Educira i savjetuje brojne startupe, sudjeluje kao mentor na mini-Seedcampovima u Zagrebu i Ljubljani, te djeluje kao referer inkubatora HackFwd. Jedan je od pokretača i osnivača Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.