“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Startup srijeda (Job to be done and value proposition canvas)

Vrijeme: 17:00 – 18:30h, 3. srpanj 2013.
Mjesto: Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP.Events), Zvonimirova 8, Zagreb

Boris Golob će na Startup srijedi 3.srpnja govoriti o

poslu kupca (job to be done) i platnu ponude vrijednosti (value proposition canvas).

Posao kupca je jedan od najvažnijih koncepata kod inoviranja jer objašnjava razloge zbog kojih kupci trebaju neki proizvod ili uslugu, čak i onda kada takvi proizvodi još niti ne postoje. Poslom kupca se može (između ostalog) analizirati nepostojeća tržišta, razumijeti kada će kupci kupiti od nas, a kada od konkurencije, a kada uopće neće razmatrati našu ponudu itd.

BorisGolob Platno ponude vrijednosti je alat kojim se sučeljavaju zahtjevi kupaca i ponuda  vrijednosti i time detaljnije pojašnjavaju dva ključna elementa platna poslovnog modela – “kupci” i “ponuda vrijednosti”. Platno ponude vrijednosti omogućava vizualno pojašnjavanje “Što mi nudimo, a što oni traže?”

Boris Golob, mag.ing. je vodeći hrvatski stručnjak za postupke inoviranja proizvoda, usluga i poslovnih modela. Kao savjetnik vlasnika i uprava poduzeća je sudjelovao u projektima razvoja i komercijalizacije inovacija, a 2009. objavljuje e-knjigu „Inovacija od ideje do tržišta“. 2012. godine dobio je nagradu “Primus” za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj. 2008. polazi edukaciju Excellence in Innovation Management EFQM Brussels, 2011. završava edukaciju iz Outcome-Driven Innovation metodologije na Strategyn Institute SAD, 2012. polazi Business Model Workshop & Masterclass kod dr Alexandera Osterwaldera, 2013. sudjeluje na Business Design Summit Berlin. Od 2010. godine je direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Općenito o Startup srijedi
Startup srijeda je mjesečno neformalno druženje poduzetnika, ulagača, savjetnika i drugih koje zanima problematika startupa, koje zajednički organiziraju CRANE i Ini.hr. Ovo je svojevrsni nastavak Ini.hr-ove inicijative OpenCoffee Club koja se manje ili više redovno održavala od 2007. do 2009. i iz koje su proizašli brojni uspješni poslovni kontakti.
Startup srijeda održava se u pravilu svake druge ili treće srijede u mjesecu. Za razliku od OpenCoffee Cluba, svaka Startup srijeda ima uvodni program u kojem se predstavlja neki domaći (ili strani!) startup, ili netko održi kakvo predavanje od koristi za startupe, i slično.
Sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže, i nadamo se da će iz toga proizaći uspješni poslovni kontakti. Startup srijeda je neformalno druženje otvorenog tipa i nije potrebna prijava. Za redovni podsjetnik na okupljanja, te druge informacije vezane uz Startup srijedu, prijavite se za primanje našeg newslettera.