“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Startup srijeda: ,,Silicon Valley – The Next Step?”

STARTUP SRIJEDA „SILICON VALLEY – THE NEXT STEP?“

Srijeda 14. lipnja 2017. u 17’00 sati

Novi Tehnološki park Zagreb, Zagrebački velesajam, paviljon 12, 1. kat

 

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb organizira još jednu u nizu Startup srijeda. Ovoga puta glavna tema je iskustva u traženju investicija u Silicijskoj dolini te općenito Silicijska dolina kao sljedeći potencijalni korak u razvoju startupa.

Hrvoje Prpić osim što je član Upravnog odbora CRANE-a jedan je od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika i investitora. Zbog velikog interesa na prošloj Startup srijedi – i ovoga puta doveli smo čelne ljude Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te ostalih potpornih institucija (HAMAG BICRO, RAZA, HBOR) kako bi se više informirali o potporama poduzetništvu.

Predavanja:

Hrvoje Prpić – iskustva iz aktivnog traženja investicije u Silicijskoj dolini. Trebaju li startupi odlaziti u USA kao sljedeći korak u razvoju i osvajanju svjetskog tržišta? Najvažniji savjeti o pristupanju investitorima.

Mario Antonić – državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Koje novosti za poduzetnike je pripremilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta? Industrijska revolucija 4.0.

Frane Šesnić – direktor Razvojne agencije Zagreb – predstavljanje programa Tehnološkog parka i novog investicijskog fonda Grada Zagreba

 

PrpićHrvoje Prpić

Silicijska dolina je sveti gral svakog startupa. Svaki dan Silicijska dolina investira 775 milijuna dolara sto čini čak dvije trećine svih investicija u svijetu. Nakon provedenih 5 mjeseci i 140 sastanaka, slika koju gradimo o Silicijskoj dolini i investicijskoj klimi u tom dijelu svijeta dobiva potpuno drugačiji izgled.

 

Mario AntonićAntonić

Industrija 4.0. je industrijska revolucija. Digitalizacija ove industrije znači uvođenje komunikacijske tehnologije, robotike i softvera u proizvodne procese. Svrha digitalizacije je postizanje razvojnog trenda s najrazvijenijim ekonomijama u EU. Digitalizacijom se postiže podizanje konkurentnosti i uključivanje hrvatskih mikro i malih poduzetnika u procese.

 

ŠesnićFrane Šesnić

Razvojna agencija Zagreb osnovana je s ciljem poticanja poduzetništva i pružanjem savjetodavne podrške poduzetnicima, kao i onima koji to žele postati. Svakodnevno prate mjere i aktivnosti usmjerene prema poticanju poduzetništva od strane nadležnih institucija te pružaju informacije o trenutno dostupnim mjerama samozapošljavanja kao i poticajima za poduzetnike početnike. Pružaju savjete prilikom prijave na javne natječaje dostupnih nacionalnih i EU potpora u svrhu dobivanja bespovratnih sredstava.

 

 

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže Startup srijedi te iz prve ruke doznaju iskustva u traženju investicija u Silicijskoj dolini.

Startup srijeda je besplatna za sve zainteresirane.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da se što prije registrirate putem Entria na sljedećem linku:

https://www.entrio.hr/event/startup-srijeda-silicon-valley-the-next-step-by-hrvoje-prpic-4296

ULAZ JE BESPLATAN!

Za sva ostala pitanja šaljite mailove na info@crane.hr

Vidimo se!