“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

U Taipeiju održan Svjetski poduzetnički kongres: Predsjednik CRANE-a susreo se s vodećim ljudima Tajvana!

 

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner sudjelovao je u jakom svjetskom poduzetničkom kongresu GEC+ Taipei 2018. Četverodnevni kongres u organizaciji Svjetske poduzetničke asocijacije GEN Global održao se u Taipei World Trade centru kao popratni događaj najvećoj tehnološkoj izložbi Azije Taiwan Innotech Expo. Glavne teme konferencije bile su budućnost poduzetničkih klastera, poduzetničke edukacije, pametni gradovi, pametna poduzeća, blockchain te umjetna inteligencija i IoT kao zajednička podloga za pametnu proizvodnju. GEC+ Taipei otvorio je potpredsjednik Tajvana Chen Chien-jen (na slici lijevo) koji je naglasio važnost povezivanja dobrih poduzetnika dok je ministar tehnologije i znanosti Liang Gee Chen izrazio je želju za dugoročnom suradnjom svjetskih poduzetnika s tajvanskim tehnološkim tvrtkama i startupima. Johnatan Orthmans, predsjednik i osnivač GEN Globala zahvalio se svima na viziji prema promociji i povezivanju poduzetnika koju dijele već 10 godina.

Potpredsjednik Tajvana Chen Chien-jenZamjenik ministra znanosti i tehnologije Yu-Chin HsuU sklopu kongresa predsjednik CRANE-a Davorin Štetner susreo se između ostalih s pomoćnikom ministra znanosti i tehnologije Yu-Chin HSU-om (na slici desno) koji mu je prezentirao najveći tehnološki park za startupe Taipeia, generalnim direktorom te čelnicima Administracije za mala i srednja poduzeća Ministarstva ekonomije, Jorgeom Albertom Lawsonom – direktorom Nacionalne banke Argentine, Israelom Ponsom – čelnikom startup investitora Meksika, Eugeneom Corneliusom Jr. iz Ureda za međunarodnu trgovinu američke administracija za male tvrtke te ostalim visokim uzvanicima.

Kraj kongresa obilježilo je startup natjecanje u kojem je kao član žirija sudjelovao i Štetner kao predstavnik CRANE-a. Pobjednik startup natjecanja bio je startup LUCID (slika u dolje u sredini) koji je proizveo prvu prijenosnu VR180 kameru na svijetu, a u koji su već uložili Charles Huang, suosnivač planetarno poznate igre Guitar Hero i Jack McCauley, suosnivač Oculusa te mnogi drugi.

Inače, CRANE je član GBAN-a, svjetske organizacije poslovnih anđela pokrenute od strane GEN Global-a.

Na slici je 12 finalista startup natjecanja, na prvoj lijevo – Israel Pons, predsjednik poslovnih anđela Meksika, Baybaris Altuntas, predsjednik poslovnih anđela Turske i Davorin Štetner, predsjednik poslovnih anđela Hrvatske, dok se na slici desno nalazi sa zamjenikom ministra tehnologije i znanosti Yu-Chin Hsu-om i s predsjednikom poslovnih anđela Meksika Israelom Pons.Odgovori