“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Ultijack u finalu natječaja Moj ZABA Start

Među deset najboljih na Moj Zaba Start natječaju “Poduzetništvo” prema ocjeni stručne komisije odabran je i hrvatski startup Ultijack, višenamjenska jakna koja u sebi sadržava punjač za baterije, pripremu za slušalice, multifunkcionalne odjeljke te mnoštvo drugih inovativnih detalja.

Za Ultijack i ostalih 9 finalista možete glasati na linku: www.mojzabastart.hte im pomoći da osvoje vrijedne nagrade. Potpore iznose 120 000 kuna za prvo mjesto, 100 000 kuna za drugo mjesto, 80 000 kuna za treće mjesto, a 30.000 kn za četvrtu nagradu prema odabiru javnosti putem javnog glasovanja na www.mojzabastart.hr. Objava dobitnika održat će se na svečanoj dodjeli potpora 26. listopada.

ULTIJACK je multifunkcionalna modularna jakna s ugrađenom NFC tehnologijom dizajnirana tako da svojim vlasnicima omogućuje novi oblik interakcije putem uređaja koje svakodnevno upotrebljavaju (pametnog telefona, laptopa, tableta), a može se pretvoriti u jastuk. Izrađena je od kvalitetnih materijala otpornih na kišu i vjetar te sadržava punjač za mobitel, utore za slušalice, mobitel, novčanik, krpicu za naočale, zaslon pametnog mobitela te „okopojasnu torbicu“ ušivenu u jaknu. Više o Ultijacku možete pročitati na www.ultijack.com.

Valinea Vinger, predstavnica projekta Ultijack smatra da je on idealan proizvod za sve koji vole i cijene tehnologiju, smatraju da odjeća koju nosimo svaki dan treba biti funkcionalna i da treba pratiti tehnološki napredak te za one koji žele poduprijeti utemeljenu, smislenu i provjerenu hrvatsku poduzetničku ideju.

Moj Zaba Start kroz različite natječaje podupire najinovativnije i tržišno utemeljene ideje s pozitivnim utjecajem na gospodarstvo i društvo te se realizira kroz tri nova natječaja: Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Na natječaj Poduzetništvo ove su godine prijavljena 264 projekta iz područja inovacija, tehnologije, zdravlja, ekologije, turizma, hortikulture, edukacije i razvoja djece i mladih te iz drugih područja.

Projekt Moj Zaba Start pokrenut je 2013. godine te je do sada podržao ukupno 29 najboljih održivih projekata iz različitih područja po ocjeni stručne komisije i prema odabiru javnosti. Dobitnici su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.