“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Vlada Republike Hrvatske jednoglasno usvojila zakon o ulaganju mirovinskih fondova u startup tvrtke!

Vlada Republike Hrvatske u petak je na sjednici jednoglasno izglasala set zakona među kojima je i zakon koji omogućava ulaganje mirovinskih fondova u tvrtke u ranoj fazi razvoja. Ovo je samo okvir, a ulaganja neće moći ići pojedinačno, već putem platforma kao što su VC fondovi. Ovime se startupima potencijalno stavlja na raspolaganje oko 100 milijuna kuna, a tek treba izraditi pravilnike kojima će se definirati mehanizam ulaganja. Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavic zahvalio je na Vladi i Hrvatskoj mreži poslovnih anđela – CRANE na angažmanu oko izrade prijedloga temeljem kojeg je napravljen ovaj zakon. Sve je išlo jako brzo, a timovi predvođeni ministrom Pavićem, čelnikom HANFA-e Antom Žigmanom te predsjednikom CRANE-a Davorinom Štetnerom izradili su prijedlog koji bi trebao uvelike olakšati prikupljanje kapitala startup tvrtkama. Hvala i ministru i Vladi RH na povjerenju te angažmanu stručne zajednice.

 Odgovori