“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Vodstvo

u mandatu 2019. – 2023.

PREDSJEDNIK:

Davorin Štetner

Davorin Štetner je poduzetnik i investitor. Na čelu je svoje Kreator grupe koja se sastoji od tvrtki, projekata i investicija. Između ostalog predsjednik je Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, član Upravnog odbora European Business Angels Network – EBAN i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Rođen je u Zagrebu 10. studenog 1981. Svoj prvi poslovni projekt pokrenuo je s 20 godina, a danas je vlasnik mnogih projekata posebno u medijskoj industriji i TV produkciji (Kreator TV, Kreator Film New York, Zimo digital). Štetner je aktivni poslovni anđeo s širokim portfeljom ulaganja diljem svijeta.

Prvi zapaženiji korak na svjetskoj sceni napravio je akvizicijom medijskih prava Formule 1 za Hrvatsku 2011. kada je samostalno potpisao ugovor s Bernijem Ecclestoneom pobijedivši velike multinacionalne televizije. S tada 29 godina postaje najmlađi privatni vlasnik TV prava Formule 1 u svijetu. Kako je kasnije rekao – “Formula 1 te kontakti i prijateljstva koja sam tamo stekao promijenila su mi poslovni život i širom otvorila veliku svjetsku scenu.”

Štetner ima veliko iskustvo u segmentu premium sportskih prava. Radio je ili radi s najvećim imenima poput Formule 1, Volvo Ocean Race-a, MotoGP-a, Eurosporta i drugih. Vodi mnoge medijske projekte više od 15 godina, a postavio je od nule mnoge televizijske projekte.

Motorsport mu je velika ljubav. U 2012. je osnovao Kreator Racing Team da pomogne mladim vozačima u proboju na svjetsku scenu. Kreator Racing je ostvario neke od povijesnih rezultata za Hrvatsku u Formuli Renault, kartingu i motocrossu. Tim drži više od 19 međunarodnih i nacionalnih titula te je jedan od najuspješnijih timova u Hrvatskoj.

U 2015. predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović imenovala ga je u svoje Vijeće za gospodarska pitanja.

Treći mandat obnaša dužnost predsjednika Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE. Od obnaša funkciju predsjednika CEE zone Europskih poslovnih anđela EBAN da bi početkom 2018. godine bio izabran i u Upravni odbor ove najjače svjetske organizacije poslovnih anđela sa sjedištem u Briselu.

Aktivan je i u Hrvatskom auto i karting savezu koji je član Međunarodne automobilističke federacije – FIA od 2011. kao član Upravnog odbora, od 2017. kao Pomoćnik predsjednika saveza da bi početkom 2019. bio izabran za predsjednika saveza.

Velika ljubav su mu i ekspedicije i putovanja. Dosad je proputovao preko 80 zemalja svijeta poput Obale Bjelokosti, DR Konga, Liberije, Paname, Butana. Posjeduje pilotsku i skipersku dozvolu.

UPRAVNI ODBOR:

Saša Cvetojević

sasacvetojevic

Hrvoje Prpić

Adrian Ježina

adrian_jezina

Davor Tremac

Zdravko Novosel

TAJNICA:

Miriam Belar

PRETHODNI PREDSJEDNICI:

Mihovil Barančić (2008. – 2015.)

PRETHODNI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA:

Damir Mujić