“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Vodstvo

u mandatu 2022. – 2026.

PREDSJEDNIK:

Davorin Štetner

Davorin Štetner je poduzetnik i investitor. Između ostalog dugogodišnji je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora – CRANE, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza te predstavnik Hrvatske u Međunarodnoj automobilističkoj federaciji – FIA-i.

Rođen je u Zagrebu 10. studenog 1981. Svoj prvi poslovni projekt pokrenuo je s 20 godina, a danas je vlasnik i partner mnogih projekata poput GP1 – specijaliziranog TV kanala i produkcijske kuće za prijenose najkompleksnijih sportskih događaja. Štetner je aktivni poslovni anđeo i investitor s širokim portfeljom ulaganja.

Prvi zapaženiji korak na svjetskoj sceni napravio je akvizicijom medijskih prava Formule 1 za Hrvatsku 2011. kada je samostalno potpisao ugovor s Bernijem Ecclestoneom pobijedivši velike multinacionalne televizije. S tada 29 godina postaje najmlađi privatni vlasnik TV prava Formule 1 u svijetu. Kako je kasnije rekao – “Formula 1 te kontakti i prijateljstva koja sam tamo stekao promijenila su mi poslovni život i širom otvorila veliku svjetsku scenu.”. Od tog vremena konstantno je prisutan u F1 Paddocku.

Od 2015. predsjednik je poznatog hrvatskog udruženja investitora – Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE. Bio je član Upravnog odbora Europske mreže poslovnih anđela EBAN u dva mandata.

Predsjednica Republike Hrvatske imenovala ga je savjetnikom u Vijeću za gospodarska pitanja početkom 2015. te je tamo bio do kraja mandata predsjednice početkom 2020. Ministar gospodarstva imenovao ga je u Hrvatsko inovacijsko vijeće (2018. – 2020.). Štetner ima veliko iskustvo u diplomaciji i radu s institucijama od obnašanja dužnosti izaslanika predsjednice Republike Hrvatske do govora i sudjelovanja u nekim od najvažnijih događaja svijeta poput Wilton Park-a, Dubrovnik Foruma, Global Enrepreneurship Summita, Dubai Airshow-a i ostalih. Aktivno radi s međunarodnim institucijama, diplomatskim korom te svjetskim liderima. Dugogodišnji je član i predsjednik mnogih žirija poput nagrade Zlatni ključ najboljim izvoznicima te Zlatne kune HGK.

2011. godine uključuje se u rad krovnog tijela automobilizma u Hrvatskoj – Hrvatskog auto i karting saveza prvo kao član Upravnog odbora, od 2017. kao pomoćnik predsjednika saveza da bi početkom 2019. prvi puta bio izabran za predsjednika saveza, a 2021. je reizabran. U Međunarodnoj automobilističkoj federaciji – FIA-i koja je krovno tijelo za sve automobilističke sportove svijeta poput Formule 1 i WRC-a obnaša niz dužnosti. Jedan je od ljudi odgovornih za dovođenje WRC-a u Hrvatsku. Od 2022. član je skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora.

Motorsport mu je velika ljubav. U 2012. je osnovao Kreator Racing Team da pomogne mladim vozačima u proboju na svjetsku scenu. Kreator Racing je ostvario neke od povijesnih rezultata za Hrvatsku u Formuli Renault, kartingu i motocrossu. Tim drži više od 25 međunarodnih i nacionalnih titula te je jedan od najuspješnijih timova u Hrvatskoj.

Velika ljubav su mu i ekspedicije i putovanja. Dosad je proputovao preko 90 zemalja svijeta poput Obale Bjelokosti, DR Konga, Liberije, Paname, Butana. Posjeduje pilotsku i skipersku dozvolu. Najnovija investicija mu je u eko resort u parku prirode Žumberak gdje je kupio preko 25 hektara zemlje i započeo uzgoj Wagyu goveda. Dobitnik je mnogih javnih nagrada i priznanja.

UPRAVNI ODBOR:

Saša Cvetojević

sasacvetojevic

Borislav Vujović

Adrian Ježina

adrian_jezina

Davor Tremac

TAJNIK:

Vlaho Miloslavić

PRETHODNI PREDSJEDNICI:

Mihovil Barančić (2008. – 2015.)