“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

11 GODINA HRVATSKE MREŽE POSLOVNIH ANĐELA

Svečanom večerom u Westinu, Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE proslavila je 11 godina rada i investiranja u startupe. Večera se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE osnovana je 2008. godine i kao takva jedna je od najstarijih udruženja poslovnih anđela Europe. Broji tridesetak članova – redom vrhunskih i uspješnih poduzetnika, managera i investitora. Članovi CRANE-a dosad su u hrvatske startupe u 11 godina investirali preko 40 milijuna kuna.

Pozdravne govore održali su Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela, Peter Cowley, predsjednik Europske mreže poslovnih anđela, Mirka Jozić, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba, Darko Horvat, izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta i Darinko Bago, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Svečanosti je nazočilo preko stotinu uzvanika između ostalih i ministri Darko Horvat i Marko Pavić, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore,  veleposlanici SAD-a Robert Kohorst, Izraela Ilan Mor, Velike Britanije Andrew Dalgleish, Italije Adriano Chiodi Cianfarani, Allyson Renaau te brojni državni dužnosnici, investitori i predstavnici institucija i medija.

Tijekom večere dodijeljena su posebna priznanja za promociju poduzetništva i startup ekosistema. Priznanja su dobili: Jonathan Cooper, jedan od začetnika CRANE-a u Hrvatskoj, Hrvoje Prpić, Marko Pavić, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, Ambasade SAD-a, UK-a, Izraela i Švedske te veleposlanici Robert Kohorst, Ilan Mor, Andrew Dalgleish te novinari Sanja Vištica, Boris Miščević i Poslovni dnevnik.

Želimo se zahvaliti svima koji su nam se pridružili na proslavi 11 godina CRANE-a te svima koji promoviraju poduzetništvo i potiču razvoj startup ekosistema.Odgovori