“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Član Upravnog odbora CRANE-a Saša Cvetojević uručio Zlatnu kunu Photomathu

Već drugu godinu zaredom Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE aktivno je sudjelovala u programu i izboru nagrađenih Zlatnom kunom, hrvatskim gospodarskim Oskarom. Članovi Upravnog odbora CRANE-a Saša Cvetojević i Hrvoje Prpić te predsjednik CRANE-a Davorin Štetner bili su članovi žirija za odabir Post startup kategorije. Nagradu za istu dodijelio je Saša Cvetojević aplikaciji za rješavanje matematičkih zadataka – Photomathu. U kategoriji Inovacija Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Microblink d.o.o. Obje tvrtke u vlasništvu su Damira Sabola koji je, između ostalog, i suosnivač CRANE-a.

“Digitalno doba već je bitno promijenilo našu komunikaciju, poslovanje i živote uopće. Često se u tom kontekstu čuju razna upozorenja pa čak i apokaliptične najave – umjetna inteligencija i roboti preuzet će naše uloge, izgubit ćemo rada mjesta, ali moram reći da se ja s time ne slažem. Istina je da će digitalna transformacija profilirati dobitnike i gubitnike, a na kojoj ćemo se mi strani naći ovisi o nama samima i o našoj sposobnosti za prihvaćanje promjena koje se događaju htjeli mi to ili ne. Na nama je da budemo njihov aktivan kreator, a ne pasivan promatrač”, poručio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.

Nagradu Zlatna kuna u kategoriji Malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Kod Savjetovanje d.o.o., u kategoriji Srednje trgovačko društvo tvrtka Trade Air d.o.o., a u kategoriji Veliko trgovačko društvo HS Produkt d.o.o.. Zlatnu kunu u kategoriji Banka dobila je Privredna banka Zagreb d. d., dok je Zlatnu kunu u kategoriji Društvo za osiguranje dobila Croatia osiguranje d.d..

Priznanje za promicanje gospodarstva otišlo je u ruke poduzetnika i investitora Nenada Bakića, a Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Francu Palmi, jednom od najistaknutijih stručnjaka u hrvatskom turizmu koji je cijelu karijeru posvetio razvoju tog važnog sektora hrvatskog gospodarstva.

Dodjela nagrade okupila je u prekrasan City Plaza Zagreb brojne gospodarstvenike i osobe iz javnog i političkog života, a nazočili su joj i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, donedavni predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonko Kusić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić te zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Suradnja Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) nastavak je kvalitetne suradnje koja je započela potpisivanjem sporazuma na Dubrovnik forumu 2016. godine.Odgovori