“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Europska mreža poslovnih anđela slavi 20-tu godišnjicu!

Europska mreža poslovnih anđela – EBAN, objavila je proslavu 20. obljetnice koja će se održati 06. ožujka u prostorijama Europskog gospodarskog i socijalnog odbora u Bruxellesu od 14:30 do 17:30 sati. Na proslavi će se okupiti osnivači, bivši i sadašnji predsjednici, članovi uprave, članovi EBAN-a te drugi sudionici ekosustava. Održati će se govori i panel rasprava na teme kako se tržište poslovnih anđela razvijalo u proteklih 20 godina, koju je ulogu EBAN imao u tome te planovi za idućih 20 godina rada udruge.

Glavni govornici biti će direktorica za COSME program i politiku za MSP Kristin Schreiber, voditelj Investicija poslovnih anđela u Europskom investicijskom fondu Oscar Farres, te emeriti predsjednika EBAN-a Peter Jungen, Anthony Clarke, Paulo Andrez i Candace Johnson. U panel raspravi sudjelovati će viši ekonomist u DG GROW i suosnivač EBAN-a Rudy Aernoudt, bivši izvršni direktor EURADA-e i član osnivačkog odbora EBAN-a Christian Saublens te poslovni anđeli s priznanjem EBAN-a za značajan doprinos njihovim lokalnim ekosustavima: predsjednik Austrijske udruge anđela investitora Hansi Hansman, predsjednik Marbella Tech Angels Andreas Mihalovits, i suosnivač AQAL Capital-a Tom Schultz. Agenda eventa sa svim govornicima te predsjednikom EBAN-a Peterom Cowleyjem, ravnateljem Tajništva EBAN-a Jacopom Lossom i predsjednikom Skupine poslodavaca EGSO-a Jacekom Krawwczykom, bit će dostupna uskoro.

Predsjednik EBAN-a Peter Cowley komentirao je: „Uzbuđeni smo proslaviti ovu veliku obljetnicu s našim članovima, partnerima i zajednicom. EBAN je odigrao važnu ulogu u razvoju Europskog ekosustava u ranoj fazi i veselimo se prisjetiti se svog odrađenog posla u proteklih 20 godina, kao i istaknuti što će nam iduća dva desetljeća donijeti“.

Od 1999. godine, EBAN je paneuropski predstavnik poslovnih anđela diljem Europe te podupire i razvija europsko tržište u ranim fazama. Okuplja više od 150 organizacija u preko 50 država. Osnovan je od strane pionirskih mreža anđela u Europi u suradnji s Europskom komisijom i EURADA-om. Za EBAN se procjenjuje da ulaže 11,4 milijarde eura godišnje i ima ključnu ulogu u budućnosti Europe, osobito u financiranju malih i srednjih poduzeća. Potiče europski rast kroz stvaranje dodane vrijednosti i radnih mjesta.