“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Experiences from the Israel startup ecosystem

Kako Izrael ima najviše startupa po stanovniku, CRANE, Izraelska ambasada i Zagrebački inkubator Poduzetništva u zajedničkoj organizaciji dovode u Zagreb dr. Elija Oppera. Dr. Opper član je Upravnog i

Nadzornog odbora u nekoliko startupa te partner u jednom od najvećih fondova rizičnog kapitala u Izraelu. Također je predsjedatelj Eureke i strateg vlada na kreiranju inovacijskih fondova, a radio je i na mjestu Chief Scientista u izraelskom Ministarstvu Industrije, Trgovine i Rada. Održati će nam predavanje o razlikama startup ekosustava u Europi, SAD-u i Izraelu. Pričati će o tome kako država pomaže startupima, kako velike IT kompanije surađuju sa startupima u Izraelu, te kako je Izrael uspio postići da imaju tako veliki broj startupa. Nakon njegovog predavanja slijediti će Q&A te svi zainteresirani mogu pripremiti 2-minutni pitch (zainteresirani javite se na info@crane.hr) kako bi odmah na licu mjesta dobili njegov feedback, jer je dr. Opper kroz 27 godina iskustva u radu sa startupima stekao veliko iskustvo i poznanstva diljem svijeta.

eli2 Prezentacija dr. Oppera će se održati ovaj petak, 19.4. u 14:00 u prostoru ZIP.Events, Zvonimirova 8 na Sveučilištu u Zagrebu. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.

Vidimo se.