“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Hrvoje Prpić sudjelovao na Fininom panelu “Startupovi i javna uprava – zašto je važno povezati se?”

Član Upravnog odbora CRANE-a Hrvoje Prpić sudjelovao je na drugom po redu Fina meetupu čija je glavna tema bila „Startupovi i javna uprava – zašto je važno povezati se“ koji održan je u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine u organizaciji Financijske agencije. U panelu koji je moderirala Maja Klarić iz Odjela razvoja i inovacija u Financijskoj agenciji,  sudjelovali su i: Dora Blažević, Senior Digital Customer Experience konzultantica u Vipnetu,  Goran Dautović, voditelj projekata Startup Factoryja i Mirela Đuran, voditeljica Odjela za mikro poduzetnike u HBOR-u.

“Najdraže mi je bilo čuti IT djelatnike e-Hrvatske iz publike koji su naveli primjer u kojem je jedan od djelatnika sam prošao kroz proceduru prijave za državni ispit na kojem je radio i shvatio, iako je napravio svoj dio, da druga strana još uvijek nije spremna za digitalizaciju Hrvatske. Drago mi je vidjeti da pojedinci unutar državnih struktura mogu jako puno toga napraviti sami i da ne trebaju čekati svoje nadležne da im daju upute”, izjavio je Hrvoje Prpić.

Kao jedan od problema istaknuta je nejasna definicija startupova i kako bi istu trebalo zakonski definirati. Ključ rješenja suvremenih gospodarskih problema upravo je jačanje procesa stvaranja nove dodane vrijednosti koje se postiže kroz intenziviranje i podupiranje poduzetničkih aktivnosti kroz inovacije. Kao važne navedene su i financijske potpore mnogobrojnih institucija, ali i one nefinancijske u vidu edukacija i mentorstva.

„Razvoj startup poduzetništva (startup kulture) jedan je od važnih čimbenika stvaranja konkurentnih prednosti nacionalne ekonomije. Mnoge državne institucije potiču takvo poduzetništvo te zajedno s poduzetničkim centrima, poduzetničkim inkubatorima, tehnološkim parkovima, akcelatorima i regionalnim razvojnim agencijama svi ti mali poduzetnici brže i lakše realiziraju svoje poslovanje, motivirani su za veće investicije i zapošljavanje ljudi dok država putem poticajnih mjera postiže manju nezaposlenost i bolji gospodarski rast”, izjavila je Agneza Margetić, koordinatorica Službe za podršku razvoju poslovanja Financijske agencije.Odgovori