“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Pobjednici Zagreb Connecta 2019 osvojili milijun kuna!

Generalni pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connecta je tim NUOTWO, ugradbeni panel koji se montira s unutrašnje strane na zidove postojećih ili novih građevina i filtrira okolni zrak fiksirajući pritom CO2 odnosno CH4 mikrobiološkim putem, a kao nusprodukt fiksacije stvara se biomasa koja se može plasirati na tržište kao dodatak ljudskoj prehrani, stočna hrana, gorivo, osnova za biodizel. Nuotwo je osvojio 200.000,00 kn bespovratnih sredstava Grada Zagreba.

Ostali dobitnici nagrade u vrijednosti od 160.000 kn bespovratnih sredstava su:  Laftonic, koji nudi softver za istraživanje publike tijekom (pred)produkcije, s vlastitim prediktivnim algoritmima i bazom ispitanika, Hero Factory, platforma za učenje i vođenje digitalnog marketinga malih poduzetnika, A-SAP,znanstveno istraživački sustav instrumenata koji će biti u stanju s visokom preciznošću i u realnom vremenu prepoznati sve relevantne karakteristike tuče, Mundus Education System, edukacijski sustav kroz pametnu društvenu igru i RecorrQCQ, uređaj služi za laboratorijska i terenska mjerenja impedancije zaštitnih premaza na metalu.

Šesta po redu startup konferencija Zagreb Connect održana je u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) i ove je godine bila partner projekta. Grad Zagreb i Zagrebački inovacijski centar (ZICER) organizatori su ove konferencije, dok je zemlja partner država Izrael.

Priliku za predstaviti se, investitorima i poslovnim anđelima, imalo je 17 startupa koji su prošli ZICER-ov dvomjesečni predakceleracijski program Startup Factory. Startup Factory program osigurao je intenzivnu edukaciju, vrhunske mentore, ZICER-ovu infrastrukturu, promocijsku podršku i umrežavanje, a najbolji timovi su osvojili i bespovratna novčana sredstva iz fonda vrijednog 1.000.000,00 kuna.

U sklopu ovogodišnje konferencije organizirane su panel rasprave o temama kao što su znanje, transfer tehnologije i zaštita intelektualnog vlasništva.Tijekom svih godina kroz konferenciju do sada je umreženo preko 100 najkvalitetnijih poduzetnika s područja Hrvatske s investitorima i poslovnim partnerima.

Zagreb Connect je konferencija kojoj je cilj pružiti mogućnost startupovima da svoje projekte predstave pred investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

Čestitke svim natjecateljima i puno sreće u daljnjem radu!

 

 Odgovori