“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner izabran u Upravni odbor najjače svjetske organizacije poslovnih anđela – EBAN!

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE na jutrošnjoj generalnoj skupštini EBAN-a, koja se održala u Sofiji, izabran je za člana Upravnog odbora ove organizacije. EBAN (European Business Angels Network) predstavlja najveću svjetsku zajednicu poslovnih anđela, investitora, akceleratora, inkubatora i ostalih dionika startup ekosistema. Osnovan je 1999. godine, a sjedište je u Briselu. Čine ga preko 293 članice iz preko 60 zemalja koji predstavljaju sektor koji po procjenama godišnje investira preko 7,5 miijardi eura. Udruženja poslovnih anđela, VC fondova, akceleratora i ostali ulagači u startup zajednicu čine EBAN. Štetner je od 2016. obnašao i dužnost predsjednika EBAN CEE zone koju će nastaviti i dalje. EBAN između ostalog savjetuje Europsku komisiju, partneri su gigantima poput ESA-e, Amazona, Elite London Stock Exchangea i mnogi drugi.

Predsjednici EBAN-a dosad su bili neki od najvećih svjetskih managera poput Petera Jungena – bivšeg šefa Njemačkog STRABAG-a, Candace Johnson – osnivačice ASTRA satelitske kompanije, a članovi Upravnog odbora redom vrhunski stručnjaci, poduzetnici i investitori.

Novo vodstvo EBAN-a čine predsjednik Peter Cowley, britanski serijski ulagač s preko 45 investicija u startupove i UK angel of the year. Potpredsjednici su ponovno Finac Riku Asikainen, osnivač jedne od najvećih startup konferencija – SLUSH te Turčin Baybars Altuntas. Novi Upravni odbor sastoji se od vrlo iskusnih investitora poput Petera Brauna (Švicarska), Ricarda Luz (Portugal), Audra Shallal (SAD), Cristine Bjarkby (Švedska), Ian Sosso (Monako) Priit Rohumaa (Estonija)…

„Ponosan sam što su članovi skupštine EBAN-a prepoznali moj i CRANE-ov angažman. Velika je čast biti u krugu iskusnih investitora koji su investirali desetke milijuna eura te aktivno oblikovati startup ekosistem. EBAN-u smo se nametnuli odličnom organizacijom najveće startup konferencije u povijesti Hrvatske – EBAN Winter University 2016. koju smo, zajedno s gradom Zagrebom te uz veliku pomoć Predsjednice RH, organizirali u Lisinskome. Imam puno ideja kako raditi još bolje te vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je ovim izborom ukazano! Ovo je i veliko priznanje Hrvatskoj jer u 19 godina EBAN-a ovo je prvi puta da Hrvat bude član Upravnog odbora!“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a i član Upravnog odbora EBAN-a.Odgovori