“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner u službenoj posjeti Business Rally Weeku u Finskoj

Na poziv Jyväskylä-e, sedmog po veličini finskog grada – delegacija EBAN-a posjetila je Business Rally Week. Naime, grad Jyväskylä je organizator Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) te su spojili sport i biznis organiziravši 4. po redu Business Rally Week. Delegaciju EBAN-a koju su činili članovi Upravnog odbora EBAN-a Brigitte Baumann, Davorin Štetner, Audra Shallal, Priit Rohumaa te direktor EBAN-a Jacopo Losso, primili su gradonačelnik Jyväskylä-e Timo Koivisto te čelnici institucija Venture Development Finland i Business Jyväskylä.

Održana su četiri aktivna dana prepunih događanja poput Kasvu Opena gdje je deset startupova sudjelovalo u pitch natjecanju. Pobjedu je odnio Ekolet, startup koji izrađuje toalete koji proizvode suhi kompost, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Pengol i Zaibatsu. Na eventu se održala i panel rasprava s ukupno 20 voditelja fondova rizičnog kapitala i poslovnih anđela iz cijelog svijeta te pitch natjecanje devet startupova iz zdravstvenog sektora u kojem je pobjedu odnio Brain Care, startup koji je razvio neinvazivno rješenje za praćenje intrakranijskog tlaka koji se pojavljuje unutar lubanje.

“Business Jyväskylä i Grad Jyväskylä rade nevjerojatan posao kako bi ova regija bila pozicionirana kao međunarodno središte za poduzetništvo i ulaganja u području zdravlja, dobrobiti čovječanstva i sporta. Nevjerojatno je vidjeti kako grad od 140.000 stanovnika podržava poduzetništvo te možemo puno naučiti od njih”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a i član UO EBAN-a koji je ujedno pozvao gradonačelnika Koivista sa suradnicima da posjete Zagreb.Odgovori