“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Davorin Štetner

Davorin Štetner je poduzetnik i investitor. Na čelu je njegove Kreator grupe koja se sastoji od nekliko tvrtki, projekata i investicija. Predsjednik je Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE te član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Rođen je u Zagrebu 10. studenog 1981. Svoj prvi poslovni projekt pokrenuo je s 20 godina, a vlasnik je mnogih projekata posebno u medijskoj industriji i TV produkciji (Kreator TV, Kreator Film New York, Zimo digital). Štetner je aktivni poslovni anđeo s širokim portfeljom ulaganja diljem svijeta.

Prvi zapaženiji korak na svjetskoj sceni napravio je akvizicijom medijskih prava Formule 1 za Hrvatsku 2011. kada je samostalno potpisao ugovor s Bernijem Ecclestoneom pobijedivši velike multinacionalne televizije. S tada 29 godina postaje najmlađi privatni vlasnik TV prava Formule 1 u svijetu. Kako je kasnije rekao – “Formula 1 te kontakti i prijateljstva koja sam tamo stekao promijenila su mi poslovni život i širom otvorila veliku scenu.”

Štetner ima veliko iskustvo u segmentu premium sportskih prava. Radio je ili radi s najvećim imenima poput Formule 1, Volvo Ocean Race-a, MotoGP-a, Eurosporta i drugih. Vodi mnoge medijske projekte više od 15 godina, a postavio je od nule mnoge televizijske projekte.

Motorsport mu je velika opsesija. U 2012. je osnovao Kreator Racing Team da pomogne mladim vozačima u proboju na svjetsku scenu. Kreator Racing je ostvario neke od povijesnih rezultata za Hrvatsku u Formuli Renault, kartingu i motocrossu. Tim drži više od 10 međunarodnih i nacionalnih titula te je jedan od najuspješnijih timova u Hrvatskoj.

Drugi mandat obnaša dužnost predsjednika Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, a od 2016. ima funkciju i predsjednika Centralno-istočne europske zone Europskih poslovnih anđela EBAN. U 2015. predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović imenovala ga je u svoje Vijeće za gospodarska pitanja. Aktivan je i u Hrvatskom auto i karting savezu koji je član FIA-e od 2011. prvo kao član Upravnog odbora, a od 2017. i kao Pomoćnik predsjednika.

Velika ljubav su mu i ekspedicije i putovanja. Dosad je proputovao preko 70 zemalja svijeta poput Obale Bjelokosti, DR Konga, Liberije, Paname, Butana. Posjeduje pilotsku i skipersku dozvolu.