“Biti poduzetnik znači živjeti nekoliko godina na način na koji nitko ne želi kako bi mogao provesti ostatak života na način na koji većina ne može.”
“To be an entrepreneur means to live a few years in a way that nobody wants in order to spend the rest of your life in a way that most can’t.”

Zakazivanje transakcija na blockchainu putem ChronoLogica

Zadnja Startup srijeda prije jeseni u organizaciji CRANE-a jučer je održana u neformalnijem okruženju caffe bara Mosorog. Josip Bagarić iznio je temu zakazivanja transakcija na blockchainu putem ChronoLogica te objasnio na koji način zakazati transakcije.

ChronoLogic je blockchain startup koji se bavi upravljanjem “vremenski osjetljivim” transakcijama na blockchainu. Kada biste, primjerice, danas htjeli zadati nalog u blockchainu za sljedeći tjedan, morali biste imati upaljeno računalo sljedeći tjedan u trenutku kada je zakazana transakcija.

Time nodeovi rade cijelo vrijeme te preuzimaju “zadatak” slanja novca korisniku. Ukoliko time node nije online u trenutku kada treba ispuniti smart contract, tada zadatak obavlja drugi time node te se isplaćuje po nalogu. Drugi time node u ovome slučaju dobiva “nagradu”.

Iduća crypto Startup srijeda održat će se u rujnu. Vidimo se uskoro 🙂Odgovori